Salvatore Ferragamo utser Maximilian Davis som sin nya innovativa direktör

Det har varit nästan ett helår sedan Ferragamo visade att innovativ direktör Paul Andrew skulle avslöja sin funktion på det historiska italienska kulturarvsmärket efter fem år. Uttalandet kom mitt i en affärsstrake som innehöll en hel uppbyggnad av bolagets styrelse. Att uppfylla Andrews avgång Senast kan Ferragamo misslyckas med att namnge en efterträdare, med stilfunktionen vände sig till befintliga egna lag.

Framtiden för Ferragmo-varumärket stannade ett mysterium, fram till nu.

Vad är nästa för Ferragamo?

Verksamhet av moderapporter som Salvatore Ferragamo har kallat 26-årig Maximilian Davis som sin nya innovativa direktör. Den brittiska-trinidadiska designern är Skaparen av sin egen etikett, Maximilian, som introducerades för våren 2021. Även om varumärket bara är i sin spädbarn, har det redan använts av några av Fashiones ljusaste stjärnor, som Kim Kardashian, Rihanna, som Väl som Dua Lipa, för att nämna några.

Detta besök är den första av många stora modifieringar gjorda av varumärkets nya VD, Marco Gobbetti, tidigare av Burberry, som gick med i Ferragamo i januari. Detta drag är inte bara en intressant, eftersom Davis sannolikt kommer att ta med en ungdomlig, frisk syn på arvshuset, men det är också ett mycket nödvändigt steg mot mångfald. Inte sedan Olivier Rousteing, innovativ chef för Balmain, har en ung svart designer anställd för att leda ett europeiskt stilhem (Rouseing var 25 vid den tiden, Davis är 26).

“Den maximiliska Davis vision tillsammans med exekveringsnivån samt hans kraftfulla estetiska gör honom till en av de mest briljanta talangerna i sin generation. Med sin lins av modern känsla kommer han att komponera ett nytt, intressant kapitel för detta hem utvecklat på ett kreativitets kreativitet, hantverk, sofistikering, samt enastående mänskliga värderingar “- Marco Gobbetti

Davis arbete förstås för att vara elegant såväl som sensuell, men praktisk såväl som samtida, påverkas tungt av sina trinidadiska rötter. Hans stilar gjorde snabbt sin metod för att mainstream avancerade mode destinationer som SSense, MatchesFashion, samt Net-A-Porter. Med nyheter om sin nya miljö som slår på webben igår var marknaden abuzz med beröm och njutning över vad som ska komma. Kan en Daniel Lee / Bottega ögonblick vara i korten för Ferragamo hem? Vi får se. Davis börjar sin publicering i morgon, 16 mars.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *